Kerstdiner voor de wijk

Na weken van voorbereiding was het gisteravond dan zover: het Kerstdiner voor de wijk. Terwijl de leerlingen van klas 3m1 nog aan het eten waren, stonden de eerste gasten om 17.15 uur al voor de deur. De leerlingen die als taak hadden mensen te verwelkomen en naar de aula te geleiden, sprongen achter hun bord patat vandaan. Om 18.00 uur bleken er 15 mensen te zijn. Gedachtig aan het verhaal uit de bijbel zijn enkele leerlingen de wijk ingegaan om mensen uit te nodigen. Uiteindelijk waren er 22 gasten, inclusief wethouder Michiel Grauss, die ook bleef mee-eten. 

We kunnen zeggen dat het een fantastische avond was! De gasten hebben een geweldige avond gehad en de leerlingen ook! Er was een goede sfeer, er waren veel goede contacten en fijne gesprekken. Toen twee leerlingen Lukas 2 lazen was het muisstil en nadat we met elkaar twee Kerstliederen hadden gezongen volgde er een daverend applaus.

Mensen gaven aan, wat wij ook zagen en merkten: de leerlingen deden alles met enthousiasme en betrokkenheid. `Hier praten mensen over`, zei een buurtwerker, `ze hebben een fantastische avond gehad!` `Wat een leuke leerlingen hebben jullie`, zei iemand anders. `Die wethouder is echt een goede kerel`, zei een ander, `hij is oprecht geïnteresseerd in ons`. `Mag ik u een knuffel geven?`, zei iemand toen ze vertrok.

En zo kunnen we dankbaar zeggen dat het een geslaagde avond was, een mooi begin van `contact met de wijk` en een enthousiaste verbondenheid met mensen van het `Huis van de Wijk' en de voedselbank. Een begin dat wat ons én wat hen betreft een vervolg krijgt!

Zoals gezegd is er veel voorwerk verricht. De leerlingen van 3m1 hebben zich fantastisch ingezet voor deze actie en ervoor gezorgd dat alles netjes opgediend werd. Ook een aantal collega's hebben veel werk verricht voorafgaand aan het diner en ook tijdens het diner. Allen hartelijk dank!