Inzamelingsactie voor Oekraïne

Wat een drama speelt zich af in Oekraïne! Bij ieder van ons zijn de beelden van moeders met hun jonge kinderen die dodelijk vermoeid met hun schamele bezittingen, versteend door de kou op zoek zijn naar een veilige plek, op het netvlies getekend.

Wat mooi dat de jongeren van onze school zich wilden inzetten om een steentje bij te dragen voor hulp aan mensen die zwaar lijden in deze intrieste situatie. Fijn dat we hun betrokkenheid zo duidelijk merkten! Dozen vol pleisters, verbandrolletjes, Betadine, jodium, enz. werden ingezameld. Fantastisch dat dit kon worden aangevuld met professionele EHBO-koffers die de heer Lagendijk ons deed toekomen! 

Op 16 maart werden de ingezamelde artikelen opgehaald. Het hulptransport is meteen onderweg gegaan naar Szczecin, een stad in Noordwest-Polen. Daar werd alles in ontvangst genomen door broeders en zusters van een protestante gemeente. Vanuit deze plaats worden hulppakketten naar zwaar getroffen plaatsen, waaronder Marioepol en Kiev, in Oekraïne gebracht. Het vervoer naar Szczecin wordt gesponsord. De rit die de Poolse gemeente moet maken van Szczecin naar Oekraïne van zo’n 3500 km, is voor een groot deel betaald door de opbrengst van de collecte onder de Guidocollega’s die 434,80 euro heeft opgebracht. 
Graag willen wij u en jullie heel hartelijk danken voor de medewerking aan deze actie.

Laten we onze gebeden blijven opzenden voor de miljoenen inwoners van Oekraïne die alles hebben verlaten om veiligheid te zoeken voor henzelf en hun kinderen en voor de tientallen miljoenen (veelal de minder welgestelden en ouderen) die daar nog steeds leven in grote angst onder voortdurende dreiging van geweld. Op de Guido zijn ook collega’s en leerlingen die door familiebanden direct betrokken zijn. Hen in het bijzonder wensen we van harte sterkte toe!

Господи, благослови Україну! (God zegene Oekraïne!)