Engelse week

In de week van 7 t/m 10 juni organiseerden we op de Marnix een Engelse week voor de klassen 1 en 2. Veel collega's werkten mee aan het succes van de week door delen van hun lessen in het Engels te geven, Engelstalig materiaal te gebruiken of op een andere manier aandacht te geven aan het Engels.  In de lessen zijn er door de collega's toffe pins uitgedeeld aan leerlingen die goed hun best deden voor het spreken van Engels in de lessen. 

Buiten de lokalen was er ook genoeg te doen en te beleven. Bij aankomst op school liepen de leerlingen al direct echte Engelse bobby's of guards tegen het lijf. De Engelse vlag wapperde naast de Nederlandse en in de Binnenstraat waren allerlei Engelse versieringen opgehangen. Tijdens de pauzes liepen vreemde gasten rond zoals een echte Engelse prins, Sherlock Holmes en een heuse barones. Leuk om mee op de foto te gaan!

De mediatheekmedewerkers hadden de mediatheek een Engelse look gegeven met vlaggetjes, stickers en een kartonnen 'Tower' en telefooncel. Boeken lenen en terugbrengen? Dat ging deze week in het Engels en voor iedere leerling was er een lekker Engels dropje. In de Binnenstraat waren er verder nog quizvragen opgehangen voor leerlingen die hun kennis van het Engels wilden testen. Tijdens de pauzes waren er in het winkeltje ook nog eens typisch Engelse versnapering te koop. Al met al was deze week een succes. We hopen dit volgend jaar dan ook weer te organiseren!
 


J.C. Bakker
docent Engels en Frans