Eerste plaats voor Aron en Sophie tijdens Skills The Finals

Leerlingen van het Beroepencollege winnen de landelijke vakwedstrijden voor Economie & Ondernemen.

Donderdag 31 maart hebben Sophie van Egmond en Aron Seip meegedaan aan de landelijke finale van Skills Talents 2022 voor het profiel Economie & Ondernemen. Ze konden hieraan meedoen omdat Aron en Sophie eerder de eerste prijs wonnen bij de kwalificatiewedstrijden in de provincie Zuid-Holland. We zijn erg blij en trots dat zij tijdens de finale in de Jaarbeurs te Utrecht een gedeelde eerste plaats gehaald hebben.

Het onderwerp van de competitie was 'de spelletjeswinkel van Tom en Bob'. Naast een fysieke winkel hebben ze ook een webshop. Bij de wedstrijdopdracht - waarvoor 5 uur uitgetrokken was - moesten onder andere de volgende deelopdrachten gemaakt worden:
• Communicatie: telefoonmemo's verwerken n.a.v. voicemailberichten en een artikelbeschrijving op de website aanpassen.
• Reclame maken: Verschillende instagram-posts plaatsen op aangegeven tijdstippen.
• Presentatie & Styling: Een artikelpresentatie maken met gezelschapsspellen met als thema "Gezelligheid in de zomer". Hierbij moest ook een poster gemaakt worden.
• Databeheer: Een artikelbestand moest bijgewerkt worden.
• Financieel: Er moesten diverse financiële gegevens berekend worden.

Tijdens de wedstrijd was er hoog bezoek van minister Wiersma, die graag even een kijkje kwam nemen bij het werk van Aron en Sophie, die beiden aangaven helemaal geen zenuwen te voelen voor deze competitie. Sophie: "Ik ben trots op het resultaat, omdat ik kon laten zien wat ik kon, en dat is beloond." Ook bij de prijsuitreiking waren de leerlingen vol vertrouwen. Aron geeft aan: "Toen de naam van Wartburg College genoemd werd, wist ik het: wij zijn de beste!" Sophie vult aan dat de kwaliteit van het Beroepencollege prima is. Alle opdrachten die tijdens de wedstrijd gemaakt moesten worden, konden we maken omdat alle onderwerpen in de les behandeld zijn.

Net als de finalisten van scholengemeenschap Het Rhedens uit Dieren haalden Sophie en Aron 87 van de 100 punten voor hun werk.