Een bos bloemen voor 300 euro

Om half zeven gingen de schooldeuren open op 13 april. Al snel stroomden de leerlingen van de IBC-klas, klas 4h9, binnen. Na twee jaar werd er weer een ondernemersontbijt voor Kom over en help georganiseerd! De leerlingen zijn weken van tevoren aan de slag gegaan met een cateraar, nadenken over aankleding, uitnodigingen versturen en ondernemers warm maken, veilingacties bedenken, etcetera. En wat was het een succes!
Om 7.15 uur waren de ballonnen opgeblazen, lag de rode loper uit en stond er een heerlijk ontbijt klaar. De ondernemers werden door de leerlingen ontvangen met koffie en thee en na gebed werden de eerste broodjes genuttigd. Het ontbijt duurde zo’n vijf kwartier en werd onderbroken door verschillende presentaties. Noa en Henry presenteerden de veiling, Aron vertelde over IBC, twee accountants van Visser&Visser gaven tien ondernemerstips en ook Kom over en help werd vertegenwoordigd.
Intussen begaven de leerlingen zich, na enige stimulans van de docenten, tussen de ondernemers aan de verschillende tafels. Er ontstonden leuke gesprekken. 
Het hoogtepunt was de veiling. Van bloemen tot verse melkpakketten, van een autoreinigingsbeurt tot een luxe zakenlunch, het heeft veel geld opgebracht! Ruim €7.500,- is er uiteindelijk opgehaald voor Kom over en help. We zijn heel trots op onze leerlingen van 4h9 die dit met elkaar hebben gerealiseerd.