Bezoek 2- en 3-mavo aan het EIC

 

Leerlingen van 2- en 3-mavo zijn gisteren bij het EIC (Educatief Informatie Centrum) te Rozenburg geweest. Ze hebben deelgenomen aan de week van de procestechniek. Elke school schrijft zich dan in voor 1 dag. Deze dag bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Bezoek aan excursiebedrijf
  De leerlingen hebben een bezoek gebracht aan BP. Na een presentatie zijn ze met de bus rond gaan rijden over het zeer grote bedrijvencomplex. De gids heeft daarbij op een zeer duidelijke wijze toelichting gegeven. Een unieke situatie omdat BP sporadisch mensen van buiten het bedrijf toelaat op het bedrijventerrein!
 • Bezoek aan de tentoonstelling EIC Mainport Rotterdam
  In het EIC brachten alle leerlingen een bezoek aan de tentoonstelling. De leerlingen werden door middel van een app over de tentoonstelling geleid. Er zijn diverse exhibits geselecteerd die in het teken staan van proces, maintenance, energie en milieu.
 • Voorlichting over beroepen en proces en maintenance
  Alle leerlingen kregen in de maasvlaktezaal een voorlichting over beroepen en proces en maintenance opleidingen. Dit werd verzorgd door de deelnemende scholen vanuit het Proces- en Maintenance College; Techniek College Rotterdam en STC-Group. Inhoudelijk bestond dit uit een presentatie over verschillende beroepen, een film, praktijkvoorbeelden. Tenslotte was er ruimte voor algemene vragen. Zowel proces en maintenance komen in de voorlichting aan de orde.
 • Chemie lab en techno lab
  Het Techniek College Rotterdam deed met leerlingen een scheidingsproef in het laboratorium van het EIC. Dit werd verzorgd door docenten en studenten van Zadkine opleiding laboratorium techniek. In het techno lab wordt gewerkt aan de proeffabriek en worden een aantal maintenance handelingen uitgevoerd dit werd verzorgd door EIC-gidsen.