Mavo

De mavo is de theoretische leerweg van het vmbo. Je bent hier met een vmbo-g of vmbo-t advies van harte welkom. Heb je de mavo afgerond, dan kun je terecht op het hoogste niveau van het middelbaarberoepsonderwijs. Ook kun je na de mavo verder in de vierde klas van de havo.

Een goede aansluiting op het vervolgonderwijs

In onze mavo brugklassen worden leerlingen geplaatst met het advies vmbo-g en het advies vmbo-t. In onze mavo richten we ons op een goede aansluiting op zowel mbo (niveau 4) als havo en daarom stimuleren we je om examen te doen in een extra (zevende) vak. Je kun dus ook examen doen in zes vakken. Vanaf de tweede klas krijg je het beroepsgerichte vak Dienstverlening en Producten (D&P). Dit vak garandeert een goede aansluiting op het vervolgonderwijs. Afhankelijk van of het beroepsgerichte vak binnen of buiten de zes examenvakken wordt gekozen, kun je gemengd dan wel theoretisch een diploma halen.

Twee nieuwe brugklasvakken

1. Cultuurontdekkers Leer creatief, oplossend denken en doen!
Wat is de waarde van kunst en cultuur? Bij het vak Cultuurontdekkers leer je om een creatieve, onderzoekende houding te ontwikkelen. Je leert je gevoelens en ervaringen uit te drukken, te visualiseren (bijv. iets ontwerpen en/of maken) en daarover met andere leerlingen te praten.

2. Techniekmakers Leer ICT-, (multi)media- en presentatievaardigheden!
Techniek is overal en is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Hierdoor ontstaan er in de toekomst ‘nieuwe beroepen’ waar je andere vaardigheden voor nodig hebt. In dit vak leren we jou deze vaardigheden. Zo ga je aan de slag met programmeren, presenteren, ontwerpen en verkopen. En je gaat aan de slag met je eigen (multimedia) product.

De twee nieuwe vakken worden gegeven in de eerste drie jaren van de havo en het vwo en in de eerste twee jaren van de mavo.