Havo

Word jij graag inhoudelijk uitgedaagd, maar combineer je dat ook graag met de praktijk? Dan is de havo echt iets voor jou! De havo bereid je voor op het hoger beroepsonderwijs.

Leren door te oefenen en toe te passen

Je komt in een havo-brugklas met het advies havo of het gemengde advies vmbo-gt / havo. Je richt je op een goede aansluiting op zowel het hbo als het vwo. Met een gemengd advies krijg jij bij ons de kans een havo-diploma te halen. Tijdens jouw schooltijd begeleiden en stimuleren we je zo goed mogelijk. Een goede relatie met jouw docenten, een duidelijke structuur en leren door te oefenen en toe te passen staan centraal. Daarnaast dagen we je graag uit bijvoorbeeld op het gebied van Engels (Anglia).

Kies een profiel dat bij je past!

De eerste drie jaar is voor alle havo-leerlingen gelijk. Aan het eind van het derde jaar kies je een profiel dat bij je past. Er zijn er vier:

  • Cultuur en maatschappij
  • Economie en maatschappij
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

Natuurlijk sluiten deze profielen goed aan bij de hbo-opleiding die jij wilt gaan volgen.

Twee nieuwe brugklasvakken

1. Cultuurontdekkers Leer creatief, oplossend denken en doen!
Wat is de waarde van kunst en cultuur? Bij het vak Cultuurontdekkers leer je om een creatieve, onderzoekende houding te ontwikkelen. Je leert je gevoelens en ervaringen uit te drukken, te visualiseren (bijv. iets ontwerpen en/of maken) en daarover met andere leerlingen te praten. 

2. Techniekmakers Leer ICT-, (multi)media- en presentatievaardigheden!
Techniek is overal en is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Hierdoor ontstaan er in de toekomst ‘nieuwe beroepen’ waar je andere vaardigheden voor nodig hebt. In dit vak leren we jou deze vaardigheden. Zo ga je aan de slag met programmeren, presenteren, ontwerpen en verkopen. En je gaat aan de slag met je eigen (multimedia) product.

De twee nieuwe vakken worden gegeven in de eerste drie jaren van de havo en het vwo en in de eerste twee jaren van de mavo.