Atheneum en gymnasium

Word jij getriggerd door de diepere achtergronden van allerlei vraagstukken? Vind je het leuk om zelf onderzoek te doen? Dan is het vwo echt iets voor jou! Het vwo bereid je voor op de universiteit. Uiteraard kun je met een vwo-diploma ook verder in het hbo.

Uitdagende Talentprojecten

Wil je nog wat meer uitdaging dan het vwo je al biedt? Dat kan tijdens onze verrijkingsprojecten. Elf weken lang werk je een aantal uur per week aan een project. Bijvoorbeeld over design, hersenen en psychologie of Escher en optische illustraties.

Leer vloeiend Engels spreken

Engels is een belangrijke taal in de wereld. Daarom besteden we hier veel aandacht aan. Bijvoorbeeld door een paar vakken in het Engels te volgen. Ook is het mogelijk internationaal erkende Anglia-certificaten te behalen. Tweetalig onderwijs kun je volgen op locatie Guido de Bres.

Met of zonder klassieke talen

Je kunt op het vwo kiezen voor het volgen van Latijn en Grieks. Deze klassieke talen verrassen je waarschijnlijk meer dan je van een ‘dode taal’ zou verwachten. Zo worden de verbanden met andere moderne talen ineens een stuk duidelijker. Ook bieden deze talen je een goed inzicht in de ontwikkelingsgeschiedenis van onze cultuur. Kies je voor het volgen van Grieks en Latijn, dan ontvang je een gymnasiumdiploma. Kies je hier niet voor dan ontvang je een atheneumdiploma.

Twee nieuwe brugklasvakken

1. Cultuurontdekkers Leer creatief, oplossend denken en doen!
Wat is de waarde van kunst en cultuur? Bij het vak Cultuurontdekkers leer je om een creatieve, onderzoekende houding te ontwikkelen. Je leert je gevoelens en ervaringen uit te drukken, te visualiseren (bijv. iets ontwerpen en/of maken) en daarover met andere leerlingen te praten. 

2. Techniekmakers Leer ICT-, (multi)media- en presentatievaardigheden!
Techniek is overal en is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Hierdoor ontstaan er in de toekomst ‘nieuwe beroepen’ waar je andere vaardigheden voor nodig hebt. In dit vak leren we jou deze vaardigheden. Zo ga je aan de slag met programmeren, presenteren, ontwerpen en verkopen. En je gaat aan de slag met je eigen (multimedia) product.

De twee nieuwe vakken worden gegeven in de eerste drie jaren van de havo en het vwo en in de eerste twee jaren van de mavo.