Themamorgen havo-5

De leerlingen van havo-5 hopen volgend cursusjaar te starten met een hbo-opleiding. Sommigen zullen gaan werken. Het merendeel komt terecht in een seculiere werk-/leeromgeving. De themamorgen van 7 maart was gericht op de veranderingen die dat met zich meebrengt. 
Vanuit de ‘veiligheid’ van het reformatorisch onderwijs gaan deze jongens en meiden een heel andere wereld in, voor sommigen ook nog relatief onbekend. Hoe sta je eigenlijk zelf in het leven en in de wereld? Wat betekent het geloof voor je en hoe heeft de Guido hieraan bijgedragen? Hoe ga je ermee om als je klasgenoten straks op zondag bij elkaar willen komen voor een project? 
Deze en andere vragen werden besproken in de klassen, voorafgegaan door een inspirerende Bijbelstudie vanuit Petrus door ds. R. de Jong, predikant op Urk. Dat hij oud-rechercheur is, sprak tot de verbeelding en kwam ook terug in zijn woorden. Hij weet wat het is om tussen niet-christenen werkzaam te zijn. 
De ochtend werd afgesloten met een forum waarbij ook oud-leerlingen aanschoven die praktische voorbeelden en tips meegaven. 
We kijken terug op een mooie ochtend!