Sponsoractie voor Oekraïne levert ruim
€ 18.000,- op

De afgelopen weken hebben leerlingen van leerjaar 2 en 3 geld ingezameld voor Oekraïne. We sloten deze actie voor Vrienden van Zjitomir af met een sponsorloop door Rotterdam.

Woensdagavond 8 juni vertrokken de leerlingen van school naar de MS Volendam, waar 1.200 Oekraïense vluchtelingen opgevangen worden. Margreet van Beest – werkzaam voor het Leger des Heils op de Volendam – vertelde verhalen over wat de vluchtelingen meemaakten.

De volgende stop tijdens deze sponsorloop was de Prinsenkerk in Rotterdam-Noord. Hier werd genoten van een broodje hamburger en een ijsje, waarna de tocht door Rotterdam vervolgd werd. Terug op school werd deze avond afgesloten rond een kampvuurtje.

Het totale bedrag dat is opgehaald, is inmiddels meer dan € 18.000,-. Dit wordt door de Stichting Vrienden van Zjitomir besteed aan medische hulpmaterialen, medicijnen, voedsel, beschermende middelen voor hulpverleners, enz.

Op www.helpen.org/beroepencollege wordt verantwoord waaraan het ontvangen geld wordt uitgegeven. Zoals het er nu naar uitziet, gaat een eerste transport met hulpgoederen op 20 juni richting Oekraïne.

We willen iedereen enorm bedanken voor de inzet en de ontvangen giften!

Marien de Ruijter
Jan Soet