Privacy voorkeuren

Gedurende het schooljaar zijn er diverse momenten waarbij aandacht wordt gevraagd voor de privacy van leerlingen. Denk hierbij aan het plaatsen van fotomateriaal, het maken van foto’s van leerlingen of het vermelden van een naam van geslaagden in de krant of website. Het is belangrijk om de privacyvoorkeuren juist vast te leggen in SOM, om zo vervelende situaties te voorkomen.

Het kost niet veel tijd om deze voorkeuren te wijzigen. Leerlingen boven de 16 jaar moeten deze voorkeuren zelf aanpassen door in te loggen met de schoolgegevens op https://wartburg-elo.somtoday.nl. Bent je ingelogd? Klik dan rechtsboven op je naam achter je foto, scroll naar beneden en pas daar je privacyvoorkeuren aan.

Heb je een juiste keuze gemaakt? Vergeet dan niet op de button [Wijziging opslaan] te klikken.

Bij leerlingen onder de 16 jaar moeten ouders/verzorgers deze voorkeuren aanpassen. U kunt uw toestemming geven via de Somtoday ELO-website (https://wartburg-elo.somtoday.nl). Dit kan helaas niet via de Somtoday app op uw smartphone. Voor vragen over het inloggen op Somtoday verwijs ik u naar dit artikel op onze website:  Vraag en antwoord over Somtoday en Zermelo

Nadat u bent ingelogd klikt u rechtsboven op uw naam achter het fotopictogram. Vervolgens scrolt u naar beneden op deze pagina. Daar ziet u de vastgelegde privacy voorkeuren. Een geselecteerd vakje (‘vinkje’) geeft aan dat u daar toestemming voor hebt gegeven. Indien er een i-pictogram achter de privacy voorkeur staat betekent dit dat er een toelichting beschikbaar is. U kunt deze toelichting lezen door erop te klikken. Nadat u de vinkjes heeft geplaatst klikt u op de button [Wijziging opslaan].

De meeste voorkeuren zijn belangrijk voor alle leerlingen, zoals het laten maken van een foto bij de schoolfotograaf. Daarbij is het nodig dat er zowel toestemming wordt gegeven voor het verstrekken van de leerlinggegevens aan de schoolfotograaf als voor het maken van de foto zelf. Wanneer een van de voorkeuren op ‘nee’ staat is het helaas niet mogelijk om een schoolfoto te maken en deze te koppelen aan de juiste leerling. Daarnaast zijn er voorkeuren die bijzonder de aandacht vragen van examenleerlingen, zoals publicatie examenuitslag op de website en in de krant en het plaatsen van een foto en naam in fotojaarboek.

Wij zijn wettelijk verplicht om ons te houden aan de voorkeuren die vastgelegd zijn in SOM. Wanneer uw zoon/dochter bij ons aangeeft tóch wel op de foto te willen of tóch wel in het fotojaarboek te willen staan kunnen wij hier helaas geen verandering in aanbrengen. Het is dus écht belangrijk dat uw voorkeuren (of die van de leerling) juist staan ingevuld in SOM.