Presentatie-avond PWS 

Examenleerlingen Havo en Vwo krijgen in het  profielwerkstuk (PWS) de kans om 80 uur te werken aan een eigen onderzoek of ontwerp! Ook dit jaar zijn er weer mooie werkstukken neergezet.

Op dinsdagavond 8 maart 2022 presenteerden 130 teams hun onderzoek of ontwerp voor familie, vrienden en belangstellenden. Heel leuk dat het, nu de regels rond covid volledig zijn afgebouwd, weer mogelijk was om hen op school te ontvangen. De opkomst was zo groot dat de parkeerplaats van de school helemaal vol stond! 

De onderwerpen waren heel uiteenlopend, van het ontwerpen van een trouwjurk tot een onderzoek naar het doel van het kloosterleven. 

Dit jaar gingen opvallend veel profielwerkstukken over een actueel onderwerp in het maatschappelijk debat. Die werkstukken hadden een raakvlak met corona (psychische gevolgen, economische effecten), het thema ‘duurzaamheid’ (tiny house, duurzame kleding, biodiversiteit, verduurzaming van Rotterdam) of onderwerpen op het gebied van abortus, vergrijzing en woke-cultuur. 

Ieder team krijgt 30 minuten voor de presentatie, inclusief vragenronde achteraf. Vaak hebben de leerlingen zoveel te vertellen over hun onderwerp dat ze er nog wel een half uur extra achteraan zouden willen plakken. Mooi om zulke gedrevenheid bij hen te zien!