Vmbo

Een brede opleiding met veel mogelijkheden: dat is het vmbo. Het vmbo bereid je voor op het middelbaar beroepsonderwijs. Je kiest een richting en een profiel dat bij jou past. Als eerste maak je een keuze tussen theorie en praktijk:

Theoretische Leerweg: nadruk op theorie

Bij de theoretische leerweg ligt de nadruk op theorie. Veel van wat je leert staat in de boeken. De opleiding sluit aan bij het hoogste niveau van het Mbo. Ook kun je goed doorstromen naar de havo.

Beroepsgerichte leerweg: nadruk op praktijk

Leren door te doen. Dat is de beroepsgerichte leerweg. Je zoekt bijvoorbeeld zelf, of samen met anderen uit hoe iets werkt. Natuurlijk krijg je ook allerlei vakken die gaan over jouw ontwikkeling. Ook de beroepsgerichte leerweg bereid je voor op het Mbo.

Kies een profiel dat bij je past!

In de eerste twee jaar van het vmbo volg je veel algemene vakken zoals Nederlands en Wiskunde. Aan het einde van het tweede jaar, kies je voor een profiel. Wij hebben je vier profielen te bieden: Techniek (drie verschillende varianten), Economie en ondernemen, Zorg en welzijn en Dienstverlening en producten. Deze profielen sluiten goed aan bij wat jij leuk vindt en bij het beroep dat jij op het oog hebt.

Een complete BK-opleiding

Op de Marnix kun je een complete BK-opleiding volgen. BK is een leerlijn die speciaal bedoeld is voor doeners. Je hebt zo’n 4 tot 12 uur per week praktijkles en je leert verschillende dingen die je later in een beroep of in een mbo-opleiding goed kunt gebruiken. In de BK-opleiding staat het profiel Dienstverlening & Producten centraal. Je leert hier ontwerpen, organiseren, presenteren, produceren en nog veel meer. Maar natuurlijk krijg je bij ons op school ook gewoon Engels, Nederlands, gym, godsdienst en rekenen.