Young Ambassadors van Revius

De Young Ambassadors van Revius zijn druk bezig met de voorbereidingen op hun reis naar Burkina Faso in februari 2018. We beginnen steeds meer een hechte groep te worden. Dat komt door de acties die we met elkaar ondernemen, maar ook door de voorbereidingsbijeenkomsten, bijv. over cultuurver-schillen tussen een Afrikaans land en ons land. De afgelopen tijd hebben we aandacht en geld proberen binnen te krijgen door gezamenlijk mee te doen aan:

  • Sponsorfietstocht van school naar Gorinchem (het kantoor van Woord en Daad) en weer terug op een vrije studiedag. En dat bij een temperatuur vlak boven het vriespunt. We fietsten voor minimaal 4500 euro sponsorgeld bij elkaar!

  • Organiseren van een maaltijd met een presentatie voor de bezoekers van de ontdekavond eind november. Met hulp van onze ouders haalden we daar zo'n 800 euro mee op en gaven we de bezoekers een indruk van ons project.

  • Al een paar keer hebben we op vrijdag in de schoolkantine tosti's verkocht voor ons goede doel.

  • Verder is ieder in zijn/haar eigen omgeving bezig met acties om geld binnen te krijgen: verkoop van eigengemaakte gevulde koeken of snoep, organiseren van een muziekavond, bedrijven zoeken voor sponsoring, etc. Houdt u ons ook op facebook in de gaten?

En bij dit alles kregen we geweldige support van klas 3a1. Deze klas hield een sponsornacht voor ons project. Midden in de nacht een scheikundeproef doen, een presentatie bijwonen, sporten in de gymzaal en marshmallows eten bij een vuurkorf. Deze klas haalde hier maar liefst 1700 euro mee op! 

#betrokken #vormend #voorelkaar