Visit to York

Op dinsdagmiddag 27 maart vertrokken wij met twee vierde klassen en een aantal docenten vanuit Europoort richting Hull met een enorm grote boot met de naam ‘The pride of Rotterdam’. Na eerst een ‘briefing’ te hebben gehad van de ‘security’, mochten we langs de douane en aan boord. We sliepen in vierpersoonshutten. Om 18.00 uur konden we aan tafel. De keuze was reuze, want er was een zeer uitgebreid buffet, met voor iedereen lekker eten.

Daarna was het tijd om de boot te gaan verkennen. Er is genoeg te doen aan boord. Lastig soms wel om je eigen hut snel terug te vinden. Om 21.00 kwamen we in de ‘Sky lounge’ bij elkaar om wat afspraken te maken over de volgende dag. We hadden een prachtig uitzicht over de havens terwijl we over de Nieuwe Waterweg voeren. Wat gebeurt er hier veel!

Na een nachtje slapen in ons ‘bunkbed’, werden we gewekt via de luidspreker en mochten we genieten van een heerlijk en overvloedig ontbijt. Om 08.30 uur langs de douane en in de bus naar York. Een uur later arriveerden we in York. York is een schouwspel van oude muren, middeleeuwse straatjes, sensationele musea en een spectaculair klooster. Het is niet verrassend dat York één van de meest bezochte steden in Engeland is.

Onze opdracht was om hier voor 2 ’pounds’ een cadeautje voor iemand te kopen. ’s Avonds aan boord moesten we in het Engels vertellen wat we gekocht hadden, voor wie en waarom. Dus op zoek naar een leuke winkel. ’s Avonds werden er o.a. bruisballen, aanstekers en armbandjes geshowd.

Om 16.00 uur terug in de bus naar de boot. Gelukkig haalde iedereen, sommigen op het nippertje, op tijd deze bus. We hadden een leuke avond aan boord, al kostte het moeite om op tijd weer in onze ‘cabin’ te zijn.

’s Morgens weer vroeg op om te ontbijten en de boot te zien aanmeren. We waren snel door de douane en buiten stonden gelukkig onze chauffeurs klaar om ons thuis te brengen, waar we konden bijslapen.

We kunnen terugzien op een leuke reis met elkaar, waarin we veel Engels hebben gehoord en gesproken, en een stukje over de grens hebben gekeken.