TTO-reis naar Praag

Van 20 tot 25 april is 3TTO met 10 leerlingen ook naar de schitterende stad Praag geweest. Elk jaar is deze ‘Dutch invasion’ voor zowel de school waar we naar toe gaan, als voor ons, een hele happening.

Dit jaar was het nieuw dat we in appartementen zaten. We verbleven in een mooi, oud gebouw vlakbij het centrum en de school. In voorgaande jaren gingen we altijd naar gastgezinnen en zagen we elkaar ’s avonds niet, maar nu dus wel. Er zijn veel goede gesprekken geweest, leuke spelletjes gespeeld en we hebben overheerlijk zelfgemaakt eten gegeten.

Dit jaar waren we voor het eerst ook het weekend in Praag. We konden nu dingen doen en zien die we bij voorgaande jaren niet mee hebben kunnen maken. We zijn bijvoorbeeld op vrijdagavond naar Youth Praha gegaan, een groots opgezette christelijke tienerclub in Praag. We hebben ook met een gezin dat uitgezonden was door de GZB, eten verzorgd en uitgedeeld aan daklozen die in een park uitkeken naar onze komst. Ook zijn we naar een internationale kerkdienst geweest, wat ook weer een hele mooie ervaring was.

Doordeweeks hebben we kennisgemaakt met studenten van de CISP, de Christian International School of Prague, we hebben lessen meegemaakt, zijn de stad ingegaan met een ‘Scavenger Hunt’ waar we allerlei vragen moesten opzoeken in de stad, we hebben een missionairy walk door de stad gemaakt en hebben op bijzondere plekken gegeten.

Al met al een heel gezellige werkweek, met mooie mensen, lekker weer en met een divers programma!