Revius voert actie voor Benin

De kinderen van vandaag zijn de volwassenen van morgen. Een veilige omgeving om op te groeien sorteert kinderen goed voor op de toekomst. Onderwijs vormt een belangrijke schakel, maar wat als de ouders zelf nooit naar school zijn geweest? Als de vader van het gezin werkloos thuiszit? Of als de inkomsten zo laag zijn dat het elke keer weer spannend is of het schoolgeld betaald kan worden? De uitdagingen waar gezinnen in Sinendé in het noorden van Benin voor staan zijn groot..

Deze weken voeren we als Revius actie voor deze gezinnen in Benin. Ook al is het in deze tijd ingewikkeld om acties te bedenken die coronaproof zijn, willen we ons toch inzetten voor dit project van Woord en Daad. Luther heeft eens geschreven in de context van een uitbraak van de pest: “Waar echter mijn naaste mij nodig heeft, wil ik geen plaats of persoon mijden, maar onbezorgd gaan en helpen zo goed ik kan, zoals al eerder is gezegd.” Het zou zomaar kunnen dat deze coronacrisis tot gevolg heeft dat we de noden van anderen uit het oog verliezen. En dat terwijl die niet zelden groter zijn dan die van onszelf. Het is goed om ook in deze coronacrisis stil te staan bij het leed van anderen; dichtbij en ver weg. We willen onze leerlingen bewust maken van het leed dat in andere delen van de wereld geleden wordt. Zo brengen we in praktijk wat Voor Elkaar wil zeggen.

Helpt u mee? U kunt de actie steunen door naar de actiepagina https://www.woordendaad.nl/acties/ te gaan en te doneren. Bedankt voor uw hulp!!