Restaurant 'Heeren op Zuid' geopend

Op vrijdag 9 november is officieel het restaurant 'Heeren op Zuid' geopend. Het restaurant is gevestigd in locatie De Swaef van het Wartburg College.

Er is veel werk verzet om te komen tot de inrichting van een heus restaurant ten behoeve van de praktijklessen HBR (Horeca, Bakkerij en Recreatie). Dit is een uitstroomprofiel van onze vierdeklassers die in de horeca of bakkerij verder willen werken en leren, na het behalen van hun vmbo-diploma Zorg & Welzijn.

Al langer bestond de wens om een dergelijk restaurant mogelijk te maken voor onze leerlingen. Zij hebben nu de mogelijkheid om hun lessen in de praktijk uit te voeren in een echt restaurant met externe gasten. Op deze manier maken we de praktijklessen een heuse belevenis. De leerlingen ontvangen klanten van buitenaf, koken en serveren en daarnaast krijgt ook het afrekenen van de genoten maaltijd de aandacht. 

Ons tweede, niet minder belangrijke doel is dat wij onze buurtbewoners een maaltijd willen aanbieden voor € 5,-. Zij krijgen hiermee de mogelijkheid om uit eten te gaan voor een schappelijke prijs. Hiermee geven wij tevens invulling aan onze maatschappelijke rol als reformatorische school.