Presentatie-avond PWS 12 maart 2019

Examenleerlingen Havo en Vwo krijgen in het profielwerkstuk (PWS) de kans om 80 uur te werken aan een eigen onderzoek of ontwerp!! Ook dit jaar zijn er prachtige resultaten neergezet.

Op dinsdagavond 12 maart 2019 presenteerden 133 teams hun onderzoek of ontwerp voor familie, vrienden en belangstellenden. De opkomst was zo groot dat de parkeerplaats van de school helemaal vol stond!

De onderwerpen waren heel uiteenlopend, van een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het Erasmus Medisch Centrum aangaande de operatieplanning tot een ontwerp van een broeikas voorzien van geautomatiseerde klimaatbeheersing.

DPresentatie-avond PWS 12 maart 2019it jaar gingen veel profielwerkstukken over een onderwerp dat te maken heeft met klimaat en duurzaamheid, er waren 12 teams die zich richtten op een onderwerp binnen dit thema!
Daarbij werd gefocust op duurzaam koopgedrag (in de reformatorische gezindte), duurzame energievormen (windenergie, zonne-energie en biomassa), duurzame mobiliteit, duurzame voedselpatronen (vlees vervangen door insecten, veganistisch leven), gevolgen van opwarming van de aarde (één team richtte zich daarbij op Congo, een andere groep op koraalrifgebieden) en tenslotte duurzaam met afval omgaan (met als speerpunt plastic in de oceanen). Over het laatstgenoemde onderwerp werd een prachtige documentaire gemaakt!
 
Aan het einde van de presentaties kreeg het publiek de gelegenheid vragen te stellen. De leerlingen zijn er duidelijk in geslaagd om hun werk op een aantrekkelijke manier te presenteren gezien de belangstellende, verrassende en persoonlijke vragen die hen gesteld werden. Een half uur blijkt dan ineens heel kort te duren, er valt zo veel te vertellen!