MijnTalent. Leren met 'hart en handen' (en een klein beetje 'hoofd')

Na een ludieke presentatie in de aula zijn de eersteklassers vmbo afgelopen weken volop aan de slag gegaan met hun zelfgekozen MijnTalentlessen. 
De inschrijving voor de verschillende onderdelen was soms best lastig. Een leerling zei;:"Ik weet niet wat ik moet kiezen, ik vind het allemaal leuk."
De leerlingen zijn inmiddels drie weken bezig met bakken, overleven in de natuur, hout- of glasbewerken, filmen, druktechniek en sport. In totaal gaan ze zes weken aan de gang. 
We hopen in de toekomst de MijnTalentlessen verder uit te bouwen.
Het is bijzonder om te ervaren dat leerlingen soms een half uur later van school vertrekken, omdat ze zo enthousiast zijn en niet kunnen stoppen. 
Nog een bijzonderheid is het feit dat twee moeders bereid waren om de baklessen te verzorgen. We zijn hier als school natuurlijk heel blij mee, omdat het getuigt van betrokkenheid. Als u als ouder/verzorger misschien ook een passie heeft voor een bepaalde hobby en dit wilt delen, nodigen we u graag uit om contact op te nemen met de heer H.P. Dekker (hpdekker@wartburg.nl) of de heer F. Ruiter (fruiter@wartburg.nl)

De afronding van de lessen zal in veel gevallen ook bijzonder zijn. Zo gaan de leerlingen bij Filmtalent gezamenlijk een film maken die weergeeft hoe de MijnTalentlessen zijn verlopen. Bij SportTalent zullen de leerlingen een demonstratie geven op de Open Dag van zaterdag 25 januari 2020. 

We hopen uiteindelijk dat deze lessen bij mogen dragen aan het ontdekken en/of verder ontwikkelen van de talenten die de leerlingen hebben gekregen.

Er valt nog veel meer te vertellen, maar misschien zegt de foto wel genoeg.


H.P. Dekker
F. Ruiter