Lyceo

 Een onbezorgde schooltijd, dat gaat niet altijd vanzelf. Soms is meer ondersteuning nodig: uitleg bij dat lastige vak, hulp bij het plannen van het huiswerk of persoonlijke support in die spannende examentijd. Daarom is Lyceo er, met extra persoonlijke aandacht voor iedere leerling.

Tijdens onze bijlessen krijgen onze leerlingen één-op-één begeleiding, waarbij de begeleider extra uitleg geeft bij een specifiek vak en helpt bij het voorbereiden en overhoren van toetsen. De leerling leert zelfstandig en gestructureerd te werken, waardoor de leerachterstand verdwijnt, de resultaten verbeteren en het zelfvertrouwen groeit. In onze huiswerkbegeleiding werken onze leerlingen met behulp van de “Lyceo Leren Leren-methode” aan het aanleren en verbeteren van hun studievaardigheden. Deze bewezen effectieve methode is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Tilburg. Bij de start van de begeleiding nemen we de studievaardigheden- en motivatietest af waarmee we advies op maat kunnen geven. De leerling staat centraal en daarom richten we onze begeleiding niet alleen op de lesstof, maar ook op de motivatie, zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van de leerling.  

Voor vragen of meer informatie, kunt u contact opnemen met Nienke Boelsums-Wichers via nienke.boelsums@lyceo.nl of via 06-10825139.