Kerstmaaltijd

Traditiegetrouw zijn de leerlingen uit 5 vwo die M&O hebben druk in de weer om onze buren rond de school weer een gezellige kerstavond te bezorgen. Alweer voor de tiende keer komen de senioren op uitnodiging langs om te dineren, te zingen en te kletsen. Bovenal hopen we tijdens de kerstavond te getuigen van de essentie van Kerst, die niet ligt in gezelligheid maar in de komst van de Heere Jezus Christus.
Dat een avond als deze niet kan worden georganiseerd in een paar uurtjes werd voor de organisatie snel duidelijk. Verschillende groepen kregen uiteenlopende verantwoordelijkheden. Zo moet er duidelijk worden gecommuniceerd met de flatbewoners die van de oude stempel zijn en zich niet even met een WhatsApp aanmelden. Ook moet de catering op tijd rond zijn: niet alleen de soep met kip, maar ook het vegetarische, gluten- en lactosevrije alternatief. Ook moet de aankleding van de aula tot in de puntjes verzorgd zijn en natuurlijk mogen de media niet ontbreken om deze avond aan het licht te brengen. Waar het NOS Journaal liet weten net wat andere prioriteiten te hebben, werden genoeg andere media gevonden om deze mooie avond te gaan vastleggen.
Deze nobele plannen konden alleen slagen wanneer de hoeksteen van de organisatie, de mensen van de financiën, voor voldoende sponsors zouden zorgen.
Nu alles in kannen en kruiken lijkt te zijn, hopen we dat het een memorabele avond mag worden en dat de traditie nog jaren blijft bestaan!