Finale project Verkeer(d)!

Op woensdag 28 maart 2018 is de finale gehouden van Project Verkeer(d). Voor een uit vier personen bestaande jury, waaronder dhr. D. Ekelmans van afdeling Handhaving van de gemeente Rotterdam, presenteerden zes groepen hun verkeerscampagne. Leerlingen uit de tweede klas mavo, havo en atheneum/tto lichtten posters of filmpjes nader toe.

Kenmerkend voor de verkeerscampagnes was, dat het gevaar van smartphonegebruik in het verkeer veel aandacht kreeg. De winnende poster is gemaakt door Rosaline Damsteegt, Iza de Heus en Rhodé Zwemer uit 2m1. Deze werd vanwege de kernachtige slogan en duidelijke boodschap gekozen.

De winnende film is gemaakt door Luuk Dekker, Arne Flach, Shanne Neeleman en Rianne van der Wel uit 2h4. Ze wisten met humor te boeien en toch ook een duidelijke, serieuze boodschap te brengen.

Tenslotte nog een eervolle vermelding voor de site: https://veiligfietsen.wixsite.com/wartburg van Jouke Kok, Albert Molenaar, Eva Schrik en Janine Verheij uit 2ato1. Op de site is niet alleen een filmpje te vinden, maar ook een enquête en een spel.