Eureka!Day


Op donderdag 16 mei was de Eureka!Day finale in De Broodfabriek in Rijswijk. Tijdens deze dag mochten de winnende teams van de Techniekavond aan een vakjury hun proces en ontwerp presenteren. 

Twee teams hebben zich bezig gehouden met de opdracht van Bouwend Nederland. Ze hebben een duurzame school ontworpen die toekomstbestendig is: met vloerbedekking waar berggras in verwerkt zit, groene daken waar ook voedsel verbouwd kan worden voor in de kantine, geothermie om het gebouw warm te houden en VR-brillen in het klaslokaal.

Het team dat zich heeft bezig gehouden met de opdracht van de Rabobank heeft werkelijk een huzarenstukje geleverd. Ze hebben voor een plantenkwekerij een apparaat ontworpen: de FlyVacuum. Bij deze kwekerij kampen ze met het probleem dat kerststerren niet meer naar het Verenigd Koninkrijk geëxporteerd kunnen worden vanwege de witte vlieg. Met hun ontwerp, een slimme lopende band met een blaas- en zuiginstallatie en gaasvliegen die de overgebleven larven verorberen, hebben zij de oplossing. Zelf hun ontwerp zien? Kijk op http://www.flyvacuum.ga/
 
Kortom, er was heel serieus en inhoudelijk uitstekend werk geleverd. Dit bleef dan ook niet onopgemerkt door de jury! Het team van Coen, Gersom, Joan, Pepijn en Roan (3ato1) kreeg dan ook de eerste prijs voor de FlyVacuum. Binnenkort worden zij op het hoofdkantoor van de Rabobank ontvangen voor een bedrijfsbezoek aan het bestuurscentrum.

Nog groter werd de feestvreugde toen ook het team Windroos van Ardy, Johanna, Lourens en Nora (3h2) in de prijzen viel. Zij kregen de prijs toegekend voor het beste proces. De jury was onder de indruk van hun samenwerking en van hun reflectie op het project.

Moe en voldaan, blij met de prijzen, keerden we huiswaarts!