Wartburg Academie

U ziet misschien de naam van onze academie regelmatig langskomen in een advertentie of in een mededeling, maar u weet misschien nog niet wat deze naam precies inhoudt.

De Wartburg Academie is een centrum voor opleiding en nascholing. Ze is dat niet alleen voor medewerkers (en leerlingen) van het Wartburg College. Een deel van het aanbod van de Wartburg Academie is ook bedoeld voor geïnteresseerden buiten het Wartburg College, die behoefte hebben aan bezinning, ontwikkeling en verdieping van kennis.

Zo wordt al enige jaren een serie cursussen, masterclasses en workshops georganiseerd voor ouders, leerlingen, docenten en andere belangstellenden. De opleiders zijn over het algemeen eigen personeelsleden. Daarnaast stellen zich ook deskundigen van buitenaf beschikbaar.

Het aanbod is elk jaar weer anders. Het betreffen praktische onderwerpen, bijv. EHBO-cursussen of een masterclass fotografie, maar ook bezinnende thema’s over geschiedenis, politiek, cultuur, literatuur, kunst, pedagogiek, muziek, filosofie enz. Het aantal avonden varieert en daarom ook de kosten voor deelname (max. € 50,-). De masterclassavonden duren van 19.00 – 22.00 uur.

Dit cursusjaar is er extra aandacht voor de Reformatie in het aanbod van de masterclasses.

Hebt u tijd en zin om uw kennis te verrijken en u te laten inspireren? U bent van harte welkom!

Stel uzelf op de hoogte en ga naar de site van de Wartburg Academie: https://wartburg.academiemanager.nl

M.H. Eckhardt