Busabonnement 2020-2021

Beste ouder, verzorger,
 
In samenwerking met vervoerbedrijf Connexxion bieden wij u weer de mogelijkheid om een abonnement aan te schaffen.  
 
Het abonnement is geldig in Drechtsteden, Molenlanden, Gorinchem, Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek en Midden-Holland, Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee, Metropoolregio Rotterdam Den Haag. In bus 195/295 (Rotterdam - Utrecht) van Syntus en in de bussen, trams en metro's van Arriva, Connexxion, HTM, HTMbuzz, Qbuzz, EBS en RET.
 
Het is niet geldig in de nachtbussen, OV-taxi en trein van Arriva, in de RET BOB-bus en RET Fast Ferry, in de nachtbussen van HTMBuzz en op de waterbus.
Het abonnement bestelt u nu rechtstreeks via de portal van Connexxion. Het voordeel is dat u het abonnement direct op kunt halen en het ook in de vakantie geregeld kan worden. De communicatie en de facturering gaat wel via school, u krijgt van ons de factuur na de zomervakantie.
 
U kunt vanaf 14 juli het abonnement bestellen voor uw zoon of dochter. Dit zal gaan via een digitaal aanvraagproces, waarbij u direct na de aanvraag het abonnement op kan halen op de OV-chipkaart. Na een succesvolle afronding van de aanvraag ontvangt u van Connexxion een orderbevestiging met meer informatie hoe u het abonnement op uw OV-chipkaart kan laden.
 

Hoe vraag ik het abonnement aan?

 1. Ga naar https://scholenhwgo.connexxion.nl/abonnementen1
 2. Kies hier het voor u gewenste abonnement.
 3. Maak uw account aan
 4. Bevestig uw account via uw e-mail
 5. Voltooi de laatste stappen
  1. Invoeren OV-chipkaartnummer
  2. Invullen leerlingnummer ter controle
  3. Welke periode het abonnement moet werken
  4. Welke centrumzone u voor het abonnement heeft gekozen
  5. Welke sterwaarde u wilt voor het abonnement

Gebruik hiervoor https://connexxion.zonetool.nl/?agencyId=CXX&regionId=11 om de juiste centrumzone en sterwaarde te bepalen.

 1. Haal het abonnement op bij een ophaalpunt met uw OV-chipkaart
 
Extra informatie over de bestelwijze en gebruik
 • Voor de bestelling heeft u het 16-cijferig OV-chipkaartnummer nodig van de geldige (persoonlijke, met pasfoto) OV-chipkaart van de abonnement gebruiker.
 • De 3 varianten van de scholierenabonnementen hebben een eigen vaste ingangs- en einddatum.
 • De scholier is zelf verantwoordelijk voor het tijdig ophalen van het abonnement bij een ophaalautomaat.
 • Defecten aan kaarten of verloren kaarten worden afgehandeld via ov-chipkaart.nl. Op een vervangende kaart wordt het abonnement automatisch overgezet.
 • Verloopt de OV-chipkaart voor of vlak na de ingangsdatum van het abonnement? Vervang deze dan eerst alvorens het abonnement te bestellen. De scholier of de aanvrager van het abonnement is zelf verantwoordelijk voor een geldige persoonlijke OV-chipkaart.
 • Communicatie over de scholierenabonnementen loopt via de school met Connexxion.
 • De prijs voor een abonnement wat op de prijslijst vermeld staat, is exclusief € 15,00 administratiekosten. Door het aanvragen van een abonnement bij Connexxion, ontstaat er een betalingsverplichting aan het Wartburg College. U ontvangt een factuur van het Wartburg College met een betalingstermijn van 14 dagen. U mag ook in 4 kwartaaltermijnen betalen. 
 • U bent zelf verantwoordelijk voor het invullen van de juiste gegevens bij aanvraag van een abonnement. Het invullen van onjuiste gegevens kan leiden tot extra kosten. 
 • Om een abonnement te wijzigen of stop te zetten hanteert Connexxion een opzegtermijn van 1 maand. De startdatum van het reisproduct is hierbij bepalend. Een aanpassing van het abonnement geeft u rechtsreeks door aan de school.
Afgelopen jaar was er onvoorzien een tijd dat het abonnement niet gebruikt kon worden. Wij zijn nog in gesprek over eventuele restitutie. We weten niet of er een tweede lockdown komt en of de vervoerder/overheid dan garant staat. Bestellen is dan ook voor eigen risico.
 
Heeft u vragen over de bestelprocedure of een andere vraag, neemt u dan contact op met Margret Nobel, te bereiken via mgknobel@wartburg.nl


Bijlagen: