Afscheidsdag examenklassen

In vliegende vaart de toren af!
Afscheid nemen is nooit leuk. Maar we hebben er iets van weten te maken! Limburg was de provincie waar havo-5 op de afscheidsdag van 12 april te vinden was. 
Voor het eerst sinds lange tijd is dat op een andere manier vormgegeven: geen kolderen meer op het plein, maar vroeg vertrekken en de hele dag op pad zijn met elkaar. We kijken terug op een geslaagde dag. De ochtend was voor een ieder actief: bowlen, steppen door de grotten van Maastricht, of een combinatie van tokkelen, rodelen en lasergamen. Er hebben heel wat harten sneller geklopt bij het tokkelen! En in Maastricht werd die ochtend een stukje onbekende cultuur bijgebracht: de grottekeningen en de functies van de grotten werden op een boeiende manier uitgelegd. De leerlingen die gingen bowlen, begonnen uiteraard met een stuk Limburgse vlaai. Na vrije tijd in Maastricht die middag stond er een barbecue klaar in Oud-Beijerland. Met elkaar hebben we de boel daar weer opgeruimd en zijn we naar school teruggereden. Met een mooie herinnering op zak konden de leerlingen zich gaan richten op de examens. 

Afscheidsdag 4 mavo 
Op vrijdag 12 april in de vroege morgen vertrokken ongeveer 70 leerlingen met de bus naar Parijs. De afscheidsdag van 4 mavo vieren we al jaren met deze leuke excursie. Rond 11 uur kwamen we aan in hartje Parijs bij de Arc de Triomphe. Daar vandaan maken we een lange stadswandeling over de Champs-Élysées, door de tuinen bij het Louvre en langs de Seine. We kwamen uit op het plein voor de Notre Dame, die een paar dagen na ons bezoek door brand werd verwoest. Met de metro gingen we naar de Sacré Coeur en we beklommen de koepel om van het uitzicht over Parijs te kunnen genieten; schitterend! Na de vrije tijd in Montmartre gingen we naar de Eiffeltoren en voordat we rond 23.00 uur in de bus stapten, maakten we nog een rondvaart over de Seine. De donkere stad met al die verlichting op de oude gebouwen is dan op zijn mooist. De dag verliep in een prima sfeer en zowel leerlingen als docenten hebben genoten van deze geweldige dag. 

Afscheidsdag vwo-6
Vrijdag 12 april: tegen de verwachting in was het een stralende dag waarop de zon het plein verwarmde en daarmee de examinatoren van 6-vwo. Na een warming-up werden ze in groepen verdeeld en volgden ze een spelletjesconcours. Met een knipoog naar Amerika was het thema dit jaar: ‘Make the Guido great again’. Ten aanschouwen van een grote menigte verbrak opperhoofd Troost het record houthakken. De middag brachten we in Antwerpen door, met leuke opdrachten en vrije tijd. Na gezellig wokken en het bekijken van ‘oude’ foto’s keerden we terug naar Rotterdam. Hulde aan vwo-6, lichting 2018-2019!