Atheneum en gymnasium

Word jij getriggerd door de diepere achtergronden van allerlei vraagstukken? Vind je het leuk om zelf onderzoek te doen? Dan is het vwo echt iets voor jou! Het vwo bereid je voor op de universiteit. Uiteraard kun je met een vwo-diploma ook verder in het hbo.

Met of zonder klassieke talen

Je kunt op het vwo kiezen voor het volgen van Latijn en Grieks. Deze klassieke talen verrassen je waarschijnlijk meer dan je van een ‘dode taal’ zou verwachten. Zo worden de verbanden met andere moderne talen ineens een stuk duidelijker. Ook bieden deze talen je een goed inzicht in de ontwikkelingsgeschiedenis van onze cultuur. Kies je voor het volgen van Grieks en Latijn, dan ontvang je een gymnasiumdiploma. Kies je hier niet voor dan ontvang je een atheneumdiploma.

De eerste drie jaar op het Marnix

Op onze kleinschalige school volg je de eerste drie jaar van het vwo. Daarna vervolg je je opleiding op locatie Guido de Bres in Rotterdam. Het mooie hieraan is dat je de eerste jaren dichtbij huis jouw opleiding kunt volgen. De laatste drie jaar biedt de Guido de Bres voldoende uitdaging en meer faciliteiten.

Leer vloeiend Engels spreken

Engels is een belangrijke taal ni de wereld. Daarom besteden we hier veel aandacht aan. In het tweede en derde jaar volg je verplicht minimaal vier vakken in het Engels. Ook kun je kiezen voor Cambridge Engels. Hiermee haal je een internationaal erkend certificaat.

Daarnaast staat Engels ook tijdens onze activiteiten en projecten centraal. Bijvoorbeeld tijdens uitwisselingsweken met scholen in Hongarije, Polen en Slowakije.