Duale opleiding

Groei stap voor stap in een van onze scholen!

Heb jij een groot hart voor jongeren? Sta je midden in de maatschappij en is het reformatorisch onderwijs helemaal ‘jouw ding’? En heb je een diploma havo-5 of vwo-6? Dan kun je als duale student meteen bij ons aan de slag! Vrijwel vanaf dag één van je opleiding tot docent loop je al bij ons op school. Kom je net van school, dan is dat vaak nog even wennen. Maar na een tijdje baan jij je een weg tussen de leerlingen zoals een echte docent dat doet!

Het leuke van het duale traject is dat je op een heel natuurlijke manier de school in groeit. Duaal betekent dat je je opleiding op twee plekken krijgt. Bij ons op school krijg je het pedagogisch-didactische deel. Bij de leraren-opleiding volg je het vakinhoudelijke deel. Een mooie combinatie van leren en werken! Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact op met David Geuze:

David Geuze
Telefoon: (010) 286 60 23 (bij voorkeur op dinsdag of donderdag)
E-mail: DlGeuze@wartburg.nl

Goede begeleiding

Natuurlijk krijg je volop begeleiding. Vanaf het begin krijg je een eigen gercertificeerde docenten opleider. Hij of zij is jouw persoonlijke begeleider. Daarnaast is er ook nog een vakcoach. Die helpt je met de inhoud van het vak dat je wilt gaan geven.

De eerste twee jaar word je bij het lesgeven begeleid door een docent. Aan het eind van het tweede leerjaar leg je een assessment af. Zo krijgen we een goede inschatting van jouw kwaliteiten en je kanten die je nog moet ontwikkelen. Vanaf het derde jaar ben je ‘onbevoegd docent’. Dat is het moment waarop je eigen klassen krijgt – inclusief alles wat daarbij hoort zoals ouderavonden, rapportvergaderingen en noem maar op. Ook dan gaat de begeleiding natuurlijk gewoon door.

RAOS

Het Wartburg College is aangesloten bij de opleidingsschool RAOS. Wil je meer over deze samenwerking weten? Kijk dan op: www.raos-nederland.nl.

Salaris

In het eerste en tweede leerjaar ontvang je de normale studie-financiering en de OV-studentenkaart. Vanaf het derde jaar wordt het aantal uren dat je geeft, aan je uitbetaald. Je eerste salaris dus!

En als je klaar bent….. dan ligt er vrijwel gegarandeerd een baan in het voortgezet onderwijs voor jou klaar!