Voor het eerst weer op werkweek

Burgh-Haamstede

Hoi, ik ben Jenthe Seip. Ik zit in 3 mavo, ik ben van 19 t/m 22 april op werkweek geweest in Burgh-Haamstede. Het was een supergezellige week. Je leerde je klasgenoten op een andere manier kennen. Het was ook een intensieve week, want je deed echt veel. Je zat heel weinig stil (wat fijn was), want er was altijd wel iets te doen. En anders ging je een stukje vloggen voor je vlog over de werkweek. We mochten namelijk een vlog maken i.p.v. een verslag. Elke dag kreeg je de keuze wat je wilde gaan doen. Je kreeg vaak de keuze uit 2 dingen, het voelde daarom ook allemaal een stuk minder verplicht en daardoor voelde je je meer vrij. Het was ook een leerzame week, je leerde toch beter met elkaar omgaan en iemand zijn zwakheden kennen en die te accepteren. Je hielp elkaar als dat nodig was, maakte lol, maar we konden ook serieus over het geloof praten. Samenwerking was die week ook heel belangrijk. Zo'n week doet een klas goed. Het leert om nog meer naar elkaar om te kijken en elkaar te helpen. Het was dus echt een geslaagde week.

Wekerom

Het is alweer een poosje geleden, maar bij velen van ons zit het nog vers in de herinneringen: de werkweek. Van 19-22 april gingen we met heel 4 Havo op werkweek, naar een paar verschillende locaties. Niet naar het buitenland zoals normaal, maar in ons eigen landje. Daar kun je gelukkig ook genoeg doen!

Ik ging naar de locatie Wekerom en we zaten in een groot, nieuw (kamp)huis. Tijdens de werkweek gingen we veel verschillende activiteiten doen, bijvoorbeeld mountainbiken, naar een klimbos en ook zijn we naar verschillende musea geweest. Dat mountainbiken ging trouwens niet bij iedereen van een leien dakje: verdwaald, blauwe plekken of bijvoorbeeld over de kop geslagen waren wat van de klachten… maar goed, het was zeker leuk om ook een sportieve activiteit in het programma te hebben.

Daarnaast hebben we ook steden bezocht (Amersfoort, Arnhem) om daar rond te lopen of een spel te doen. En dan konden de docenten ook even bijkomen onder het genot van een bakje koffie;)

We hadden echt geluk met het weer, lekker een voorjaarszonnetje en eigenlijk geen regen gehad. De sfeer in de groep was erg leuk (naar mijn mening), we waren zeker na verloop van tijd een gezellige groep geworden! 

Deze werkweek is echt om te onthouden en volgens mij heeft iedereen genoten!

 

Overloon
Maandag in de bus, dinsdag in een kano, woensdag op expeditie, donderdag in boerenpak en vrijdag in je bed, zo zag werkweek Overloon eruit. Maar zo overzichtelijk was het helemaal niet, soms leek het meer op een beestenbende dan op een ordelijke werkweek. 

Van 20 wekkers op een nacht, één om 2:30uur, één om 3:00uur, één om 3:30uur enzovoort, naar diepe Bijbelstudies rondom Gods pracht. 
Meneer De Zeeuw gaf de volgende dag meerdere keren een geeuw. 
Meneer Knapen zat ook niet voor niets heel de dag te gapen. 
Mevrouw Haak had op dinsdag maar één taak, de buikjes vullen en dat was me daar toch smullen! 
Na veel lawaai trakteerden Knapen en Maria vlaai, ze waren jarig en die traktatie was niet al te karig.
Met een GPS in de hand liepen we door het Limburgse land. 
Na met veel plezier gekanood te hebben op een rivier, kwamen we bij De Bloem met een nat pak en waren wij een tikkeltje brak. 
Knapen zakte door de bank, hij was dus toch niet zo slank...
Van evangelisatie naar een boerentrouwerij, er was lol maar er was ook serieus bij.

Iedereen bedankt, het was fantastisch!