Globaland

GLOBALAND is tijdens de activiteitenweek in oktober een ‘begrip’ geworden op de Marnix! Een leerzaam en uitdagend burgerschapsproject. Leerlingen uit alle tweede klassen en de 3h/v-klassen hebben hun eigen land bestuurd, gediscussieerd hoe ze met elkaar geld (Globa’s) in hun land gingen verdelen om hun land te verbeteren, werkten met elkaar samen en waren heel creatief. Ze leerden daarbij ook nog eens van alles over mensenrechten, fairtrade, vluchtelingenproblematiek, duurzaamheid enz. Eigenlijk te veel om hier op te noemen.

Met andere woorden: een zeer geslaagd vakoverstijgend project, dat zeker voor herhaling vatbaar is. Allerlei mondiale, actuele thema’s kwamen aan bod en leerlingen leerden ook verbanden hierin te zien. De combinatie van een goede inhoud en het Globaland-simulatiespel maakte het interessant.

Enthousiaste leerlingen en enthousiaste collega’s werkten samen met een goede groep van studenten die de lessen verzorgden. Alle collega’s die een bijdrage hebben geleverd om dit project mogelijk te maken: Bedankt!

Een aantal reacties van collega’s:
‘Het was echt een gaaf en leerzaam project, geen minpunten.’
‘Ik heb er zelf ook dingen van geleerd!’
‘Er zat heel veel afwisseling in.’
‘Het concept (leerzaam, competitie en veel interactie), is top.’ 
Leerlingen waren echt heel gemotiveerd.’


L. Blom