Uniek bij ons op school: de Brèsweken

Lessen zijn belangrijk en leuk, maar minstens zoveel leer je van allerlei activiteiten die we organiseren. Vier keer per jaar organiseren we de Brèsweek. Dit is een lesvrije week. In deze week organiseren we allerlei activiteiten die je uitdagen om nog meer te doen met wat je hebt geleerd. We gaan bijvoorbeeld op excursie, werken aan projecten of grotere vakopdrachten. De laatste Brèsweek wordt gebruikt om eindtoetsen af te nemen.

Internationaal georiënteerd

Sinds 1998 hebben we een uitwisselingsproject met het Lonyay Gymnasium in Boedapest. Jaarlijks is er een uitwisseling van leerlingen, docenten en directieleden.

In de voor-examenklas gaan we op een onvergetelijke excursie naar het buitenland. Met bestemmingen als Athene, Berlijn, Londen, Parijs en Rome wordt de cultuurkaart van Europa aardig in beeld gebracht. In de onderbouw bezoeken leerlingen steden als Canterbury, Londen, Parijs, Lille en Keulen.

Samen iets betekenen voor anderen

We zijn niet alleen in deze wereld. Daarom vinden we het belangrijk dat we met elkaar omkijken naar onze naaste. Concreet leer je dit tijdens een Maatschappelijke Stage. Bijvoorbeeld door te gaan knutselen bij de vluchtelingenopvang, te helpen bij de voedselbank of het afval op te ruimen in de buurt.

Van debatclub tot schoolorkest

Het aanbod aan activiteiten is haast teveel om op te noemen! Houd je bijvoorbeeld van debatteren? Je bent van harte welkom bij debatclub Publius! Is muziek maken meer jouw ding? Sluit je dan aan bij schoolorkest La Réjouissance of het schoolkoor.