De Swaef: leren werkt op het beroepencollege!

Leuk dat je een kijkje neemt op deze pagina! De Swaef is een bijzondere locatie van het Wartburg College. We noemen onszelf ook wel het Beroepencollege. De naam zegt het al: bij ons staat de praktijk centraal. Steek jij graag je handen uit de mouwen? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Goede sfeer, zorg en begeleiding

Natuurlijk vinden we het belangrijk dat jij het goed hebt op onze school. Daar doen we van alles aan. Concreet betekent dat veel aandacht voor jou, een prettige sfeer en korte lijntjes tussen docenten, leerlingen en ouders.

Leren door te doen!

Leren op het Beroepencollege is echt wat anders dan op andere vmbo-scholen. Vanaf de eerste dag ga je in de praktijk aan de slag. Je kunt bij ons kiezen uit vijf verschillende profielen:

  • Bouwen, Wonen & Interieur
  • Produceren, Installeren & Energie
  • Mobiliteit & Transport
  • Zorg & Welzijn
  • Economie & Ondernemen

In het eerste jaar maak je kennis met al deze profielen. Later maak je een keuze. Bij ons krijg je dus alle ruimte om je voor te bereiden op je toekomstige beroep. Dat doen we niet alleen binnen onze school. We gaan ook op excursie naar bedrijven en instellingen. Natuurlijk ga je ook op stage.

Uniek is onze samenwerking met het Hoornbeeck College. Zo verloopt de overgang van onze school naar het middelbaar beroepsonderwijs beter!

Gezonde school

Het Wartburg College locatie De Swaef heeft een omgeving waar gezond eten gemakkelijk is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leerlingen. Bekijk hier het voedingsbeleid van de school.