Winnaars Groot Marnix Dictee

Petje af voor de leerlingen en de Gideonsbende aan personeelsleden die woensdag het GMD schreven. De heer W. van der Wulp maakte het ons niet gemakkelijk. Hoewel collega Reinders duidelijk en in een goed tempo dicteerde, viel het niet mee om al die woorden foutloos op te schrijven: nivellering (nieuwe leerling) wake-upcall (wake-upgoal) gejeremieer (gepereweer). Tja en als dat alles was, viel het nog mee. Wat denk je van de inhoud? Ik vroeg me tijdens het schijven af waarom we zo druk bezig zijn met een nieuw schoolplan. De blauwdruk heeft de heer Van der Wulp al geschreven: Identiteit: Ten eerste zullen bij de dagopeningen de calvinistische principes niet verloochend mogen worden. Er zal strikt a capella gezongen (geen psalmen.nu meer dus!!) Daarentegen zullen alle barokke, rooms-katholieke uitingen worden geweerd (bedoelt hij die beeldengalerij in de aula?). Over lesgeven heeft meneer Van der Wulp ook zo zijn opvattingen: Vervolgens wordt van de employees (dat woord schreef ik fout) verwacht dat zij tijdens de lessen zullen optreden als middeleeuwse troubadours. Op poëtische wijze zal de lesstof te berde gebracht moeten worden (glimlachend zag ik een zeer bepaalde collega hier mee bezig… binnenpretje).

In ieder geval was het weer een prachtig evenement op de Marnix. De conciërges verwenden ons met lekkere broodjes, de heer Den Besten bracht met zijn leuke opening over taalvoutjes de juiste sfeer mee, mevrouw De Deugd had alles nauwkeurig uitgeplozen en de deelnemers konden hun stressbestendigheid en taalvaardigheid testen.

Winnaars zijn: Hanna de Knegt (1b1), Pieter van Dam (2gt2), Annerieke Theunisse (2ha1), Daniëla Makonda Daniel (3gt3) Cariël Diepenbroek (3ha1) en mevrouw Van 't Hof. Proficiat!

 A.J. Vogel-de Pagter