Voorleeskampioen

Vorige week vrijdag deed Liselotte van den Bos (1v2) mee aan de provinciale voorleeswedstrijd Read2Me! in de bibliotheek van Rotterdam. Dat Liselotte daaraan mee mocht doen, betekent dat ze al drie voorrondes gewonnen heeft. Eerst was ze de beste voorlezer van de klas, vervolgens won ze de finale van alle brugklassen op de Marnix en daarna vertegenwoordigde ze de school tijdens de voorleeswedstijd in de bibliotheek van Dordrecht. Omdat ze daar ook won, mocht ze meedoen aan de provinciale voorleeswedstrijd in Rotterdam, waar ze het op moest nemen tegen tien andere deelnemers.

Dit schrijft Liselotte er zelf over:

Vrijdag 6 april moest ik naar de provinciale ronde van de voorleeswedstrijd in het bibliotheektheater van Rotterdam. Het was een zeer geslaagde middag! Nadat alle deelnemers binnen waren, werd er een uitleg gegeven hoe het allemaal zou gaan. Al snel daarna stroomde de zaal vol en konden we beginnen. Toen de eerste lezer begon met lezen, begonnen de zenuwen: straks moet ik daar zitten! Maar toen ik eenmaal zat, ging het perfect! Na een korte pauze waren de laatste deelnemers aan de beurt en toen kwam het overleg… Na een zenuwslopende pauze mochten we eindelijk naar voren voor de uitslag. Helaas ben ik niet in de prijzen gevallen, maar ik vond het een heel leuke ervaring! 

Liselotte leest overtuigend voor. Het publiek wordt helemaal meegenomen in het verhaal. Ze blijft heel rustig praten, durft pauzes te laten vallen en beeldt de emoties in het verhaal mooi uit met haar stem. Bij een spannend fragment kiest ze vaak voor de tactiek van het vertragen, waardoor de spanning nog verder oploopt. Haar beheerste manier van voorlezen levert haar steeds mooie complimenten van de jury op. Ook het feit dat ze gekozen had voor het pas verschenen boek Onder vuur van Jeanette Molema werd door de jury gewaardeerd. De Marnix is trots op haar!