Open Lessen: kennismaking toekomstige brugklasleerlingen met locatie Guido de Brès

 
Afgelopen 4 en 5 november zijn de Open Lessen weer gegeven. Het was weer een gezellige drukte met groep 8-leerlingen van veel verschillende basisscholen. Hier en daar wat schuchtere blikken, maar veelal spatte de nieuwsgierigheid van de gezichten. Circa zo’n 400 leerlingen van verschillende basisscholen hebben ervaren hoe de lessen op de Guido eruit zien en hoe het werkt om van het ene naar het andere lokaal te lopen in een paar minuten. 
Het was feitelijk een lesdag in het kort en veel leerlingen kwamen ook op de fiets, zodat ze direct zagen hoe de route eruit zag.
 
 
Het was een mooie kennismaking, ook voor de docenten van de basisscholen en de Guido. Op deze manier hebben we de drempel naar een nieuwe school willen verlagen en de leerlingen in de gelegenheid willen stellen om nu reeds een aantal van hun wellicht toekomstige docenten te ontmoeten. De leerlingen gaven aan dat de docenten enthousiast en aardig waren. Velen van hen wilden het liefst de volgende dag al terugkomen. Ze vonden het leuk, leerzaam en gingen met veel indrukken naar huis. We kijken dankbaar terug op een geslaagde dag.