Studenten Hoornbeeck College ondersteunen op aansprekende wijze

“Goedemorgen, welkom!” klinkt het vriendelijk bij de ingang van de school. Twee personen in donker tenue en met mondkapje voor, ontvangen de mensen die ’s ochtends de school binnenkomen. “Wil je nog even je handen desinfecteren?” wordt aan een leerling gevraagd. Hij gaat terug naar de desinfectiezuil en ontsmet de handen. “Dankjewel en succes vandaag!” 

Sinds begin maart verwelkomen studenten van het Hoornbeeck College en hun instructeurs van de opleiding Beveiligen en Bewaken de leerlingen bij binnenkomst van de school. Inmiddels is hun aanwezigheid een vertrouwd beeld. Ook de rest van de dag zijn ze zichtbaar als gastheren en -vrouwen aanwezig, wat leerlingen een extra geheugensteuntje geeft als het om het naleven van de coronamaatregelen gaat. Samen met de personeelsleden zetten zij zich in om in deze coronatijden de school zo veilig mogelijk te houden. Dat doen ze door leerlingen te wijzen op desinfecteren van de handen bij binnenkomst en het juist dragen van de mondkapjes. Dat doen ze niet alleen ’s morgens bij binnenkomst, maar ook tussen de lessen door en tijdens de pauzes. Het afstand houden is voor de leerlingen erg lastig, maar wel van groot belang. Grotere groepen worden vaak gevraagd om verder van elkaar te gaan staan, wat dan ook gebeurt.

De instructeurs geven aan dat ze merken dat het dragen van de mondkapjes best goed gaat en het steeds meer tot de dagelijkse routine gaat behoren. Belangrijk om dit vol te blijven houden en niet te verslappen. Wanneer er toch mondkapjes onder de kin gedragen worden, helpt een blik, een vriendelijke vraag, of een eenvoudig gebaar vaak al. De enkelingen die veelvuldig gevraagd moeten worden, worden naar de coördinator of adjunct doorverwezen. Gelukkig behoort dat tot de uitzonderingen.