Startdag 'Het Adviesbureau'

Leerlingen die iets onderzoeken of ontwerpen voor een échte opdrachtgever; dat is pas echt uitdagend! Die kans krijgen goed presterende leerlingen uit de onderbouw van het atheneum op de Guido de Brès in het project ‘Het Adviesbureau’. 

Op woensdag 31 januari maakten deze leerlingen voor het eerst kennis met hun opdrachtgevers. Het gaat om thuiszorgwinkel Vegro en schoenenzaak Wittepoel, beide filialen zijn gevestigd op loopafstand van de Guido de Brès. De leerlingen konden met eigen ogen zien welke producten er worden verkocht en hoe de winkel eruit ziet. Er ontstond als snel een geanimeerd gesprek waarin steeds weer nieuwe vragen naar boven kwamen. “Waarin verschilt het assortiment van uw filiaal van andere filialen? Hoe zorgt u ervoor dat de winkel er aantrekkelijk uit ziet? Welke klanten komen hier vooral? Hoe bereikt u deze klanten? Wordt er veel online verkocht? Is uw winkel goed te bereiken met de auto?”    
Al deze informatie helpt de leerlingen om uiteindelijk het doel van hun opdracht scherp te krijgen. Sommige teams richten zich op bijvoorbeeld het ontwerpen van voorlichtingsmateriaal voor potentiele klanten. Andere groepjes doen onderzoek naar de oorzaken van verschillen in het aantal winkelbezoekers per filiaal. 

Uiteindelijk hadden we nog net genoeg tijd om de startdag feestelijk af te sluiten met een hapje en drankje in het naburige restaurant. Toen we de restauranteigenaar vertelden wat de aanleiding was van dit bezoek, bleek ze ook wel geïnteresseerd in een rol als opdrachtgever voor onze leerlingen. Wie weet in het komend schooljaar!?