Roken en plein

Iedereen weet inmiddels dat roken schadelijk is voor de gezondheid. Op de verpakking van rookartikelen staan beelden en teksten ter waarschuwing. Wie die beelden op zich in laat werken, zou acuut moeten stoppen. De praktijk is anders. Ook onze leerlingen en uw kinderen lijken niet onder de indruk van de waarschuwingen. Binnen school zullen wij in persoonlijke contacten, in de lessen en door projecten altijd blijven waarschuwen tegen het gevaar van roken.

De school is rookvrij. Dat betekent ín school en op het schoolplein. Het liefst zouden we in de gehele omgeving een rookvrije zône creëren. Wij blijven ons oriënteren op de mogelijkheden. Hopelijk probeert u ook vanuit de thuissituatie het (rook)gedrag van uw kind in de gaten te houden.

De maatregel om het schoolplein af te sluiten tijdens de pauzes levert niet of nauwelijks het gewenste effect op. Wij hebben daarom besloten het hek weer open te houden. Onze jongeren mogen dus in de pauze weer op het stationsplein verblijven. Gelukkig zien we een gezellig en rustig beeld: onze leerlingen heerlijk in het zonnetje. Wat wij wel meegegeven hebben is het volgende: geen muziek, geef passanten de ruimte, geen grof taalgebruik, zorg dat er geen rommel gemaakt wordt en houd de toegang van het station vrij. Tot nu hebben wij bepaald geen klagen. Wij houden ook wel – voor zover mogelijk – in de gaten of geen verdachte personen aanklampen met onze leerlingen. We hopen dat het rustige beeld blijft.

Het leek mij goed u hiervan op de hoogte te stellen. Mocht u adviezen, etc. hebben, dan houden we ons altijd aanbevolen. Laat het ons weten.

drs. P.A. Zevenbergen,
directeur