Open Lessen: kennismaking toekomstige brugklasleerlingen met locatie Guido de Brès

Voor de tweede keer in de geschiedenis van locatie Guido de Brès zijn de Open Lessen gegeven. Het was dan ook weer een gezellige drukte op donderdag 15 november. Hier en daar wat schuchtere blikken, maar veelal spatte de nieuwsgierigheid van de gezichten bij de groep 8 leerlingen. Zo’n 400 leerlingen van verschillende basisscholen hebben met groot genoegen kennisgemaakt met onze mooie locatie Guido de Brès en de gang van zaken op het voortgezet onderwijs.

Het was feitelijk een lesdag in het kort. Velen fietsten naar de Guido, men kwam bij leerlingen van andere basisscholen in de klas te zitten, er werd een dagopening gehouden. Dan waren er de leuke inhoudsvolle lessen,  leswisselingen, vaak nieuwe vakken en een pauze die de ervaring compleet maakten.

   

Op deze manier hebben we de drempel naar een nieuwe school willen verlagen en de leerlingen in de gelegenheid willen stellen om nu reeds een aantal van hun wellicht toekomstige docenten te ontmoeten. De leerlingen gaven aan dat de docenten enthousiast en aardig waren. Velen van hen wilden het liefst de volgende dag al terugkomen. Ze vonden het leuk, leerzaam en gingen met veel indrukken naar huis. We kijken dankbaar terug op een geslaagde dag.

A.J. Dekker, mw. S. Souër-Kroes, A. Visser,
adjunct-directeuren onderbouw