Open Lessen voor kennismaking toekomstige bruggers met locatie Guido de Brès

Op D.V. donderdag 15 en vrijdag 16 november 2018 is het weer zover: de Open Lessen op locatie Guido de Brès. Deze zijn bedoeld voor leerlingen die overwegen om na hun basisschoolcarrière de overstap naar locatie Guido de Brès te gaan maken. Alle reformatorische basisscholen in de omgeving hebben een ‘Groep 8 kaart’ gekregen met informatie over het Wartburg College.

Tevens hebben ze een uitnodiging ontvangen om op de eerder genoemde data een aantal lessen te komen volgen. De toekomstige brugklasleerlingen kunnen dan kennis maken met verschillende vakken. Er is een breed aanbod. Zo zullen leerlingen op een praktische manier kennismaken met een voor hen nieuw vak: wiskunde. Daarnaast zal sportieve ervaring opgedaan worden in de prachtige gymzaal en op muzikaal terrein worden ze ook nog eens uitgedaagd. We hebben nog lang niet alles kunnen noemen!

Kortom: de leerlingen maken reeds in een vroeg stadium van het schooljaar kennis met de veelzijdigheid van locatie Guido de Brès. Op deze manier willen we de drempel naar een nieuwe school verlagen, een ‘kijkje in de keuken’ bieden en de leerlingen in de gelegenheid stellen om nu reeds een aantal van hun wellicht toekomstige docenten te ontmoeten. We hopen op twee fantastische Open Lesdagen en zien er naar uit om de toekomstige leerlingen te mogen ontvangen.

S. Souër-Kroes MSc,
adjunct-directeur mavo