Officiële opening van het ScienceLab (lokaal 109)

Veel leerlingen wisten het nieuwe ScienceLab al te vinden. De ruimte werd door hen al goed benut om met het profielwerkstuk bezig te zijn, of verder te werken aan praktische opdrachten voor nlt, natuurkunde, scheikunde of informatica. Ook de leerlingen van de TechnoHavo maakten al intensief gebruik van de verschillende apparaten die er staan, maar van een officiële opening was het echter nog niet gekomen.

Op woensdagmiddag 5 februari was het dan echt zover! Onder het genot van een ScienceLab toastje en drankje waren de docenten getuige van dit heugelijke feit. Met een zelf ontworpen en 3D geprinte schaar mocht dhr. Pijl het lab openen. Met overtuiging werden de linten doorgeknipt. Directeur Zevenbergen mocht vervolgens de 3D printer starten, waarmee hij opdracht gaf om de Wartburg uit te printen.

De Guido de Brès is hiermee een heel mooi en innovatief lab rijker. In het lab kunnen de leerlingen werken met elektronica, arduino’s, soldeerstations, diverse gereedschappen, boor- en zaagmachines, 3D printers en een lasersnijder. Op deze manier kunnen de leerlingen met de nieuwste technieken werken en komt er binnen onze school meer ruimte voor maakonderwijs!