Mavo 3 op bezoek bij het Maasstad Ziekenhuis

Een deel van de mavo 3 leerlingen van de Guido de Brès heeft op maandag 14 mei een bezoek gebracht aan het Maasstad Ziekenhuis. Dit in het kader van LOB (Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding). 

Na ontvangst kregen de leerlingen uitleg over de mogelijkheden van studies/banen in de zorg met betrekking tot het Maasstad Ziekenhuis. De volgende beroepen kwamen aan bod: verpleegkundige, doktersassistent, apothekersassistent en gipsverbandmeester. De leerlingen kregen een goed beeld van de mogelijkheden binnen het Maasstad Ziekenhuis en een overzicht met welke scholen wordt samengewerkt.

Na de pauze werden er workshops gevolgd over de beroepen die waren toegelicht. Bij de workshop over verpleegkunde mochten de leerlingen proberen te oefenen met prikken. Hier werd ook benadrukt dat alles veilig en hygiënisch moest gebeuren. De workshop gipsverbandmeester hield in dat vrijwillige leerlingen gips op de onderarm kregen aangebracht waarbij drie varianten van gipsen werden uitgelegd. Tijdens de workshop doktersassistent mochten de leerlingen bij elkaar de bloeddruk opmeten. Hier kwamen de leerlingen te weten wat bovendruk en onderdruk betekent. En bij de laatste workshop apothekersassistente werd uitgelegd dat dit beroep niet alleen maar medicijnverstrekking inhoudt. Een goed, duidelijke communicatie met de cliënt is van belang. Ook het inleven in de cliënt die vaak nog vol emotie zit van een doktersbezoek of ziekenhuisbezoek is een belangrijk onderdeel van dit beroep. 

Het waren leerzame en interessante workshops! Nadat ze waren afgerond en de laatste vragen waren beantwoord, vertrokken de leerlingen weer naar school met nieuwe kennis die hen wellicht verder kan helpen in de oriëntatie op hun studie en beroep.