Introductiedag voor de brugklassen: kennismaken en wegwijs worden

De eerste schooldag van een Guidobrugger is geen gewone lesdag, maar een speciale. Het is immers best spannend om naar een nieuwe school te gaan. Daarom was er op 31 augustus een introductiedag voor de brugklassen. Deze dag stond in het teken van kennismaken met elkaar, de mentor en de school. 

Zo begon 1m2 de dag met een kennismakingsbingo, waarbij ze bij diverse kenmerken, zoals ‘heeft een huisdier’ of ‘doet aan sport’ een medeleerling moesten zoeken. Op deze manier kwamen de leerlingen al snel meer over elkaar te weten.

Naast kennismaking met elkaar, is het ook van belang dat leerlingen wegwijs worden in school. Daarom was een gedeelte van de dag ingeruimd voor allerlei belangrijke informatie, zoals ‘wat moet je doen als je te laat bent?’, ‘waar kan ik het rooster vinden?’ en ‘wat zijn eigenlijk de regels hier?’. 

Omdat veel leerlingen op de fiets naar school komen, werd er daarnaast een voorlichting gegeven over lastige verkeerssituaties rondom de school. Hierdoor weten leerlingen nu beter waar ze op moeten letten als ze door de stad fietsen.

Tot slot was er natuurlijk ook ruimte voor sportieve activiteiten, waarbij samenwerking centraal stond. Alleen maar stil zitten is immers niets voor bruggers. De grote stormbaan was favoriet, de springtouwchallenge zorgde voor een leuke uitdaging en bij het sponzenspel belandde er soms meer water op de leerlingen (of de mentor) dan in de teil. 

Kortom: deze introductiedag maakte de leerlingen startklaar voor de eerste echte lesdagen.