Gala leerjaar 4

Op vrijdag 1 juni was het gala voor leerjaar 4. Voor het eerst in de geschiedenis van De Swaef is er een gala georganiseerd. Een beetje spannend was dit wel, want hoe zal erop gereageerd worden door leerlingen? Hebben ze wel zin om te komen? Krijgen we wel een programma in elkaar gedraaid?

Deze vragen bleken niet nodig, want de helft van de leerlingen had dus wel zin in een gala en de meesten hadden zich ook prachtig aangekleed. Een enkele leerling liet zich bij school afzetten in een prachtige oldtimer of een andere mooie auto. Ook de collega’s hadden zich gala-waardig gekleed, dit tot grote verrassing van de leerlingen.

                                                         

Er werd begonnen met een speeddate, waarbij de leerlingen elkaar bevroegen op hun leukste en gekste herinneringen uit hun schooltijd. Gedurende de avond werd er een spel gespeeld waarbij de leerlingen aan de hand van een cryptische omschrijving erachter moesten komen op welke docent deze omschrijving van toepassing was. Hierbij moesten ze vragen stellen aan de docenten, die alleen met ja of nee beantwoord werden. Drie docenten hebben ons op een ludieke manier een rondleiding gegeven door de ‘OostSwaefse-plassen’. Hierbij konden ze het niet nalaten een paar leerlingen op de hak te nemen. Maar ook enkele docenten werden uitgebeeld en daarbij moesten de leerlingen raden om wie het ging.

Aan het eind van de avond hebben we als docenten de leerlingen toegezongen. We kijken terug op een zeer geslaagde avond!