Busabonnement 2019-2020

Beste ouder, verzorger,

In samenwerking met vervoerbedrijf Connexxion bieden wij u de mogelijkheid om een aantrekkelijk geprijsd abonnement aan te schaffen.

Regio-Abonnementen schooljaar 2019-2020

Connexxion biedt het Regio-Abonnement, dat geldig is binnen een aantal zones: het geldigheidsgebied. Om zo goed mogelijk aan te sluiten op de reisbehoeften van scholieren voor een bepaalde periode is het Regio-Abonnement verkrijgbaar in 3 varianten: WINTEREXAMEN en SCHOOLJAAR.  

Het abonnement is geldig in Drechtsteden, Molenlanden, Gorinchem, Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek en Midden-Holland, Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee, Metropoolregio Rotterdam Den Haag. In bus 195/295 (Rotterdam - Utrecht) van Syntus en in de bussen, trams en metro's van Arriva, Connexxion, HTM, HTMbuzz, Qbuzz, EBS en RET.

Het is niet geldig in de nachtbussen, OV-taxi en trein van Arriva, in de RET BOB-bus en RET Fast Ferry, in de nachtbussen van HTMBuzz en op de waterbus.

 

Bestellen in 5 eenvoudige stappen

 1. Bepaal welk abonnement het beste aansluit op de reiswensen. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste centrumzone? Gebruik dan de handige zonetool op onze site of via https://connexxion.zonetool.nl/. Selecteer eerst het Regio-abonnement Randstad Zuid om de zonetool te gebruiken. 
 2. Geef de keuze van het abonnement en de gegevens van de gebruiker door via de website van de school. De keuze van het abonnement wordt door school doorgegeven aan Connexxion. Het winterabonnement kan tot 16 oktober aangevraagd worden.
 3. Het bestelde abonnement wordt aan het begin van de vakantie klaargezet voor het opgegeven OV-chipkaartnummer. U ontvangt van Connexxion een mail op het mailadres wat gebruikt is bij de bestelling, wanneer de bestelling opgehaald kan worden bij een OV-chipkaart ophaalautomaat.
 4. De scholier reist vanaf de ingangsdatum onbeperkt in het gekozen reisgebied.
 5. U ontvangt eind september van school de factuur. U heeft de mogelijkheid om in termijnen te betalen.

 

Extra informatie over de bestelwijze en gebruik

 • Voor de bestelling heeft u het 16-cijferig OV-chipkaartnummer nodig van de geldige (persoonlijke, met pasfoto) OV-chipkaart van de abonnement gebruiker.
 • De 3 varianten van de scholierenabonnementen hebben een eigen vaste ingangs- en einddatum.
 • De scholier is zelf verantwoordelijk voor het tijdig ophalen van het abonnement bij een ophaalautomaat.
 • Defecten aan kaarten of verloren kaarten worden afgehandeld via ov-chipkaart.nl. Op een vervangende kaart wordt het abonnement automatisch overgezet.
 • Verloopt de OV-chipkaart voor of vlak na de ingangsdatum van het abonnement? Vervang deze dan eerst alvorens het abonnement te bestellen. De scholier of de aanvrager van het abonnement is zelf verantwoordelijk voor een geldige persoonlijke OV-chipkaart.
 • Communicatie over de scholierenabonnementen loopt via de school met Connexxion.
 • De prijs voor een abonnement wat op de prijslijst vermeld staat, is exclusief € 15,00 administratiekosten.  
 • Om een abonnement te wijzigen of stop te zetten hanteert Connexxion een opzegtermijn van 1 maand. De startdatum van het reisproduct is hierbij bepalend. Een aanpassing van het abonnement geeft u rechtsreeks door aan de school.

Heeft u vragen over de bestelprocedure of een andere vraag, neemt u dan contact op met mgknobel@wartburg.nl

Wij wensen u alvast een prettige vakantie en veel reisplezier met uw vervoerder.

Met vriendelijke groet,
Margret Nobel

Wartburg College


Bijlagen: