Marlies Barth

Hallo, ik ben Marlies Barth! Met veel plezier geef ik Engels en ben ik mentor op Marnix.

Mijn eerste job was in het bedrijfsleven. Ik werkte als directiesecretaresse op een Amerikaans bedrijf. Toch trok het onderwijs me altijd enorm aan. Ben daarom ook de deeltijdopleiding voor docent Engels gaan volgen. Ik werd destijds benaderd, door de locatiedirecteur van de Marnix, of ik wilde invallen in verband met zwangerschapsverlof van een collega. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Ik geef nu alweer vijf jaar met veel plezier les. 

Vertrouwen

Ik wil jongeren iets bijbrengen, maar er ook voor hen zijn als ze een vraag hebben of ergens mee zitten. Vandaar dat ik naast het lesgeven ook veel voldoening haal uit het mentoraat. Het feit dat leerlingen mij in vertrouwen nemen, daar ben ik echt dankbaar voor. Ik vind het mooi dat je als docent niet alleen met lesgeven bezig bent, maar ook weet wat er speelt bij de leerlingen, waar ze mee worstelen of waar ze heel blij van worden. Het contact met leerlingen staat op deze school echt centraal. Er is zowel oog voor de leerling alsook voor de docent. 

Engels

De sectie Engels is hecht en ondernemend. Collega's geven je energie! Binnen de sectie werken we met een vakleerplan. We leggen daarin verantwoording af over het vak en zorgen voor kwaliteitsverbetering. Ook vind ik het belangrijk om zaken die zich buiten de school afspelen te integreren in de les. 

Betrokkenheid

Wat ik kenmerkend vind voor de Marnix is dat er echt aandacht is voor de mens. Het is een warme, veilige omgeving, waarin openheid en saamhorigheid centraal staat. Een ondernemende houding wordt hier gewaardeerd. In goed overleg is hier veel mogelijk. Ik geniet enorm van de betrokkenheid tijdens de bezinningsdagen. Je bouwt zo echt een band op met elkaar. Er is altijd ruimte voor een gesprek, maar ook voor een gezonde dosis humor. We helpen en leren van elkaar. 

Cursussen

Je kunt je hier prima ontwikkelen. Zo heb ik zelf div. cursussen gedaan (human dynamics, mentoraat, no apologies etc.) Ieder jaar zijn er genoeg keuzemogelijkheden. Daarnaast worden er Wartburgbreed ook diverse scholingen en cursussen aangeboden. 

Bedrijfsleven

Op de Marnix werken we ook aan de relaties met het bedrijfsleven. Zo kunnen leerlingen letterlijk proeven hoe het er in de praktijk aan toe gaat. We organiseren bijvoorbeeld bedrijfsexcursies waar bedrijven zichzelf kunnen presenteren. Het is erg leerzaam en motiveert leerlingen om zo na te denken over hun toekomstig beroep.