Leen Ouwendijk

Na een reorganisatie bij mijn vorige werkgever moest ik op zoek naar een andere baan en zag ik de advertentie van de Guido de Brès. De veelzijdigheid van de functie en het werken met jongeren sprak mij direct aan. Het was natuurlijk best een stap van bedrijfsleven naar onderwijs, maar ik heb er nooit spijt van gehad. De dynamiek hier op school en de fijne gesprekken met leerlingen en collega’s daar geniet ik dagelijks van! 

“Ook met hulp van God ben ik nu wie ik ben, zonder Zijn hulp zijn we immers niets. Hij geeft elke dag nieuwe liefde, nieuwe kracht. Als ik mijn hand in Zijn hand leg, wijst Hij mij de weg.” 

Samenwerking zoeken

Binnen de school heeft elke richting een eigen conciërge. Als hoofdconciërge geef ik leiding aan de afdeling. Ik behoud het overzicht, plan overlegmomenten in en stimuleer mijn team om leerlingen en collega’s zo goed mogelijk te helpen. 

Flexibel zijn en snel kunnen schakelen is echt noodzakelijk. Je weet namelijk niet van tevoren hoe een dag gaat lopen. Een leerling of collega kan je zomaar nodig hebben. Als hoofdconciërge neem ik daarin het voortouw en geef mijn team instructies, maar ben zelf ook vaak operationeel aan het werk. Daarnaast is het belangrijk om de samenwerking te zoeken, we moeten het immers met z’n allen doen!

We staan als afdeling midden in de school en geen dag is hetzelfde. Je bouwt als conciërge echt een band op met jongeren en collega’s. Daarnaast merk ik dat we als afdeling veel positieve feedback krijgen van collega’s, we horen er helemaal bij, daar ben ik super trots op!

Ruimte voor ontwikkeling

Op de Guido is er ruimte voor waardering en complimenten. Mensen worden hier echt gezien en je krijgt volop de ruimte voor ontwikkeling. Zo heb ik zelf al diverse cursussen gedaan, zoals conciërge 1 en 2, pedagogiek en facilitair.

Je wordt hier vanaf het begin goed begeleid en wegwijs gemaakt binnen de school. Je kunt altijd bij iemand terecht om te ‘sparren’ over dingen die je moeilijk vindt. Fouten maken mag en de school wil je graag laten ontwikkelen. Er is hier een goede combinatie van aandacht voor de mens en resultaatgericht werken.

Workshop dienstverlening

Waar ik met heel veel plezier op terugkijk is de workshop die ik heb gegeven over dienstverlening tijdens de tweedaagse. In deze workshop heb ik laten zien wat we nu precies doen als afdeling en hoe we hier samen invulling aan kunnen geven. Er ontstonden mooi gesprekken, niet alleen over werk, maar ook over wie je bent als mens. Ik heb daar echt van genoten.