Home   Guido de Brès   Tweetalig onderwijs   Algemeen

Algemeen - ttoEN

6 jaar tto | kosten

Engels is een taal die door ruim 800 miljoen mensen van over de hele wereld wordt gesproken. Het is daarom van essentieel belang om het Engels goed te beheersen, wil je goed voor de dag komen op de universiteit en zeker ook in het bedrijfsleven. Ook vinden wij het als school belangrijk als onze leerlingen in contact komen met Christenen uit andere landen en culturen.
Mede om deze redenen biedt de Guido de Brès, naast het reguliere vwo, tweetalig onderwijs aan.

Op het tto wordt les op vwo-niveau gegeven maar, in tegenstelling tot het vwo, is meer dan de helft van de vakken in het Engels. Verder biedt tto leerlingen de gelegenheid om contacten te maken met jongeren van over de hele wereld en staan er verschillende buitenlandse excursies gepland. Een ander belangrijk onderdeel van het tto is de mogelijkheid om Cambridge examens te doen. Het hebben van een dergelijk certificaat is een enorme pré, met name bij een toekomstige (buitenlandse) studie of stage.

Verder is er een onderscheid tussen tto (atheneum) en gto (gymnasium). Op gto wordt er naast de reguliere vakken ook Latijn en Grieks gegeven en wordt er bij andere vakken aandacht besteed aan de relatie tussen de klassieke talen en het desbetreffende vak (geïntegreerde grammatica).

Maar het Engels is niet het enige waarop de nadruk ligt op het tto. Het is goed om te beseffen dat we de gaven die we hebben ontvangen van God moeten gebruiken om Hem en anderen mee te dienen. Dit is een thema wat we graag blijven benadrukken.

Denk je dat tto wat voor jou is, dan ben jij hartelijk welkom op de open avond van de Guido de Brès of op een tto-voorlichtingsavond. Klik hier voor meer informatie voor nieuwe leerlingen.